Jula løftes mange hakk når man har hjemmelagde julekaker til kaffen! Men hvordan lager man dem, egentlig?
De syv slagene
Syv slag småkaker er det antall forskjellige småkaker som det ifølge tradisjonen i Norge var forventet at man bakte til jul. Det er ulike tradisjoner knyttet til hvilke kaker som skal inngå i de sju slagene. En tommelfingerregel som tidligere ble benyttet, var at det skulle være en noenlunde lik fordeling av jernstekte, smultkokte og ovnsbakte kaker. Ifølge en spørreundersøkelse utført av Opplysningskontoret for brød og korn, regner mange nordmenn også med kransekaken som et av de syv slag. Kaken er på landsbasis den mest populære kaken å servere i julehøytiden.
- Syv slag
- Ovnsbakte
- Berlinerkranser
- Sandkaker
- Sirupssnipper
- Jernbakte
- Goro
- Krumkaker
- Smultkokte
- Smultringer
- Fattigmann
- Ovnsbakte
Kilde: Wikipedia
Hva er Mat og Prat?
Hensikten er å tilby en god sosial arena for mennesker fra andre land å møte mennesker fra Risør i, og vice versa. Praten kan derfor forventes å bli på norsk, engelsk, ukrainsk og flere andre språk, inkludert lekmanns tegnspråk og kroppsspråk - men aller helst norsk. Barna inviteres også med, og dersom matlagingen ikke faller i smak for deres del, tilbys de brettspill og et sted å skravle mens de venter på maten.
Lurer du på noe? Ta kontakt med Jan Erik Gjernes på tlf.416 72 035