Søndag 20 Oktober
Kl. 15:00 - 18:00, SEFF - FJORDHEIM - LINDGROV
TV-AKSJONEN 2024 - BARNEKREFTFORENINGEN
Barnekreftforeningen er tildelt TV-aksjonen NRK i jubileumsåret 2024. For pengene skal det etableres familiehus nær sykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo der alvorlig syke barn kan være sammen med sin familie. Aksjonsdagen er 20. oktober. I Risør kommune har vi i år tre oppmøtesteder. Alle steder er bemannet med hyggelig folk som har kaffe og kake, samt roder og bøsser, fra kl 15.00 til 16.30 på søndagen.

Årets TV-aksjon skal hjelpe barn rammet av kreft og andre alvorlige sykdommer. For pengene fra TV-aksjonen ønsker Barnekreftforeningen å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og familiehuset slik at de kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

I familiehusene vil det også være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre mennesker som er tett på og har betydning i familiens liv.


I Risør kommune har vi i år tre oppmøtesteder. Alle steder er bemannet med hyggelig folk som har kaffe og kake, samt roder og bøsser, fra kl 15.00 til 16.30 på søndagen.

1. Risør Frivilligsentral er i det gamle sykehusbygget på Tjenna (Sykehusgata 7). 

2. Søndeled Frivilligsentral er på Fjordheim (på Søndeledstunet). 

3. Sandnes og Hope Frivilligsentral, som er i det hvite huset på Lingdgrov (Sandnes Ressurssenter). 


Inndelingen følger skolekretsene. Det innebærer at:

  • På Søndeled Frivilligsentral kan rodene som er i områdene på Søndeled til Hødnebø hentes. Rodene på Akland og Moen hentes også her.  
  • På Sandnes og Hope Frivilligsentral kan rodene som er i områdene Sandnes, Hope og Krabbesund hentes. 
  • På Risør Frivilligsentral kan bøssebærere hente bøsser og rodekart for sentrumsområdene til og med Bossvika.


NYTT FOR 2024: 

Risør kommune er med i en pilot der NRK TV-aksjonen tester kontantfri bøsseinnsamling.  

Det innebærer blant annet at bøssebærerne ikke trenger å møte opp for å levere bøssene tilbake etter å ha gått runden. 


PILOT: 

Årets TV-Aksjon er kontantfri i Risør Kommune. Bøssene er laget i papp og fungerer som informasjonsbrosjyrer for hvordan folk kan vipse eller betale med nettbank. Vi beholder alt det sosiale og den frivillige innsatsen knyttet til TV-aksjonen, men slipper å håndtere kontanter og bøssebærerne kan kaste bøssene i papirinnsamlingen når de er ferdig med roden sin.  


HAR DU LYST TIL Å BIDRA SOM FRIVILLIG?

Du kan bidra ved å gå med bøsse, hjelpe til med å bemanne oppmøtestedene og/eller være med på å spre informasjon om dagen. Meld deg på i skjemaet her på nettsiden, så ringes du opp og vi finner ut av hva du ønsker å bidra med. 

Du kan også melde deg som bøssebærer direkte i TV-aksjonens system. Dette åpnes for registrering 16. september: https://tvaksjonen.no/engasjer-deg/privatpersoner/   


Påmelding

Send
2024 © Risør frivilligsentral