Torsdag 25 Mai 2023
Kl. 17:00 - 19:00
Kurs i kommunens tilskuddsordninger innenfor Kulturmidler
23. juni er ny søknadsfrist i flere av tilskuddsordningene: "Kulturmidler til lag, foreninger og organisasjoner", "Midler til humanitære organisasjoner", "Midler for å støtte frivilligheten i lag, foreninger og møteplasser i hele kommunen for barn og unge".

Det kan være krevende å navigere kommunens tilskuddordninger. Frivilligsentralen arrangerer derfor et uformelt kurs i hvordan kommunens tilskuddordningene er organisert og hvordan søknadene bør utformes for å sikre at man oppfyller kriteriene i hver enkelt tilskuddordning.


Vi møtes i foajeen på SEFF på torsdag 25. mai kl 17.00.  

Enkel bevertning. Gratis! Minimum tre deltakere. Ved færre deltakere tilbys en-til-en opplæring istedet.


Felles retningslinjer for tildeling av kulturmidler

Retningslinjer er vedtatt i kulturutvalget 8. februar 2023 

De digitale søknadsskjemaene fanger opp alle kriteriene i tilskuddsordningene. Søkere må besvare alle punktene i søknadskjemaet for å levere en godkjent søknad.  

Søknadsskjemaene gir veiledende tekst ved alle punkter. Veiledningene følger kriteriene slik de er vedtatt av Kulturutvalget. Kriteriene er beskrevet i saken som følger.  

Grunnleggende retningslinjer

Vi tildeler midler til det som foregår innenfor Risør kommune. Alle lag, foreninger og organisasjoner som søker kulturmidler av en eller annen variant er pliktig å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha eget kontonummer knyttet til organisasjonen. Beskrivelse av aktiviteten og budsjett skal legges inn i søknaden. Utgiftene i prosjektet må synliggjøres slik at utgifter harmonerer med søknadssum og budsjett. Alle søknader må beskrive en tentativ tidsplan for aktiviteten eller prosjektet. 

  1. Vi tildeler midler til det som foregår innenfor Risør kommune.
    Unntak: Frie kulturmidler - kunst, og Ungdommens kulturmidler, der markedsføringsverdien av Risør som kunst- og kulturby vurderes som et viktig element.  
  2. Alle lag, foreninger og organisasjoner som søker en kategori av kulturmidler er pliktig å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha eget kontonummer knyttet til organisasjonen.
    Unntak: Ungdommens kulturmidler. 
  3. Ungdommens kulturmidler har et enklere søknadsskjema. Søknadskriterier spesifisert nedenfor. 
  4. Tilskudd tildeles til aktiviteter, prosjekter, utstyr og etablering. 
  5. Det blir ikke tildelt midler på søknader som er under kroner 10 000.
    Unntak: Frie kulturmidler - kunst, Ungdommens kulturmidler og Sølvfargede kulturmidler. 
  6. Alle søknader skal besvare hvem tilskuddet er for (målgruppe) og hvor mange det når. Direkte, indirekte og ringvirkninger. 
  7. Alle søknader skal besvare kriteriene beskrevet i respektive skjemaer tilhørende sin tilskuddskategori. 
  8. Bærekraft, klima og miljø. Søknaden skal svare på hvordan de løser/forholder seg til minst en av disse. 
  9. Gjennomføringsevne, kvaliteten i prosjektplanen og hvorvidt prosjektet fremstår realistisk og godt planlagt. 

Tilskuddsordningene 

Alle tilskuddsordningene er bygd opp slik at søkeren må besvare minimum tre aktuelle kriterier. Kriteriene er spesifikke til hver enkelt tilskuddsordning. Søknadsskjema er veiledende for hva som skal besvares. Kriteriene besvares med en kort beskrivelse eller forklaring (2-3 setninger). 

Vi vurderer om kriteriene er dårlig, middels eller godt besvart. 

Slik søker du

Alle søknader på midler fra kulturenheten må sendes via vårt elektroniske søknadsskjema. Søknader sendt på e-post blir returnert. 

Felles søknadsskjema for alle kategorier - Søk om kulturmidler

Påmelding er stengt
2024 © Risør frivilligsentral