Lørdag 16 Mars
Kl. 14:00 - 17:00, SEFF i Sykehusgata 7
Mat og prat - Vi lager Ukrainas nasjonalrett Borcht
Borscht er en fyldig rødbetsuppe som blir laget i store deler av Øst-Europa og Nord-Asia. Ingrediensene varierer noe fra land til land. Suppen kan være vegetar eller serveres med kjøtt. Suppen serveres tradisjonelt med en raus klatt smetana, som vi erstatter med rømme.

Denne gangen lager vi suppen Borcht. Meld deg på slik at vi vet hvor mange som kommer. Det er gratis å være med :) 

Borsch, eller borscht, er Ukrainas nasjonalrett. Rett laget, er den etter sigende så uimotståelig at de gjerne spiser den flere ganger om dagen! 

https://www.etkjokken.com/2022/03/ukrainsk-borsch/


MAT OG PRAT - HVA ER DET?

Hensikten er å tilby en god sosial arena for mennesker fra andre land å møte mennesker fra Risør i, og vice versa. Praten kan derfor forventes å bli på norsk, engelsk, ukrainsk og flere andre språk, inkludert lekmanns tegnspråk og kroppsspråk - men aller helst norsk.

Barna inviteres også med, og dersom matlagingen ikke faller i smak for deres del, tilbys de brettspill, Lego, PlayStation og et sted å skravle (på norsk) mens de venter på maten.

For at det skal bli en god tumleplass, trenger vi noen frivillige/deltakere til å være med på å lage mat, noen til å dekke på bordene, noen henge litt med barna og noen til å være sammen med gruppa.

Dette vil passe for alle - og vit at man ikke trenger å være med hver gang gruppa samles - bare bli med når det passer for deg. 

Påmelding er stengt
2024 © Risør frivilligsentral