Lørdag 21 Oktober 2023
Kl. 14:00 - 17:00, SEFF i Sykehusgata 7
MATVERKSTED - Lær å lage Vareniki nå på lørdag
Mat og Prat er en sosial tumleplass der vi lager mat og spiser sammen mens vi prater om løst og fast.

Dumplings med hvitkålfyll fra Ukraina - Vareniki

Denne gangen blir det matverksted i Mat og Prat! 

Bli med å lage Vareniki sammen med gjengen. Du trenger ikke ta med noe - bare kom. 

"Små biter pakket inn i hvetedeig, dampet eller kokt, er en fantastisk oppfinnelse. I alle land hvor du får dem dampende opp av en gryte, tar man et spesielt eierskap til dem. Og de påstår å sitte med opprinnelsen til retten. Men ingenting er autentisk, og all mat er fra andre steder.

De kokte deigpakkene reiste fra Det fjerne østen for rundt tusen år siden, og de ligger som et spor etter Djengis Khans erobringer over store deler av det eurasiske kontinentet. Som om de skulle ha drysset ut av saltaskene i hvert eneste område han la under seg. Noen steder egnet seg kanskje spesielt godt til å dyrke pakkene videre, og det var gjerne der hveteåkrene var størst. Det er ikke rart at vareniki er blitt ukrainsk nasjonalrett."

https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/g6ApnJ/matskolen-kjempen-fra-ukraina 

Hva er Mat og Prat? 

Hensikten er å tilby en god sosial arena for mennesker fra andre land å møte mennesker fra Risør i, og vice versa. Praten kan derfor forventes å bli på norsk, engelsk, ukrainsk og flere andre språk, inkludert lekmanns tegnspråk og kroppsspråk - men aller helst norsk.

Barna inviteres også med, og dersom matlagingen ikke faller i smak for deres del, tilbys de brettspill, Lego, PlayStation og et sted å skravle (på norsk) mens de venter på maten.

For at det skal bli en god tumleplass, trenger vi noen frivillige/deltakere til å være med på å lage mat, noen til å dekke på bordene, noen henge litt med barna og noen til å være sammen med gruppa.

Dette vil passe for alle - og vit at man ikke trenger å være med hver gang gruppa samles - bare bli med når det passer for deg. 

Påmelding er stengt
2024 © Risør frivilligsentral