DiscGolf Initativet

Risør Frivilligsentral støtter det gryende discgolfmiljøet i Risør gjennom vår Aktivitetsinkubator

Discgolf har lenge vært en voksende sport i Norge. Også i Risør er det mange som er utøvere, men de savner baner. Nå finnes det flere initiativ blant lokale grupper som ønsker å få noe til, og Frivilligsentralen er i kontakt med interesserte ved Kjempesteinsmyra og på Søndeled. 

Har du også lyst til at det skal skje noe spennende omkring frisbeegolf i Risør? Meld deg på i aktivitetsgruppa her på nettsiden. 

Vi er i en tidlig fase, men Frivilligsentralen ønsker å støtte initiativet og vil være med å bygge opp Risør Discgolfklubb. En god modell kan være at en klubb kan organisere ukesgolf og klubbarrangementer, mens frivillige fra frivilligsentralen kan jobbe frem bane og holde den ryddig (kom gjerne med andre forslag til å organisere opplegget!) 

Nå vil vi begynne i det små, med å jobbe aktivt med kommunen for å få lov til å sette opp noen mobile kurver og teste konseptet i skogen ved Kjempesteinsmyra. 

Ønsker du å være med i kastegruppa som arrangerer ukesgolf både her og der, samt å bidra med bygging og vedlikehold av baner i Risør? Meld deg inn i DiscGolfGruppa under seksjonen: "Vil du bidra / Trenger du hjelp?".


Aktivitetsinkubator

Det er krevende å starte opp nye aktiviteter, og ikke minst organisasjoner! Dersom noen ønsker å starte en strikkeklubb, trenger man et sted å være og kanskje noen penger for å kjøpe inn utstyr slik at man kommer i gang. Dersom man ønsker å starte en helt ny idrettsklubb, f.eks. med frisbeegolf eller cricket som aktivitet, eller gaming for ungdom, så trenger man lokaler til å gjennomføre møter, et sted å utøve idretten og ressurser til å kjøpe inn utstyr. I tillegg trenger man et fungerende styre og en kasserer til å håndtere regnskapet. Og kanskje en nettside? 

Frivilligsentralen kan hjelpe. Vi kan starte aktiviteten i frivilligsentralen, med deg og dine som aktivitetsledere og deltakere, samt ressursene som ligger i sentralen fra før av. Målet kan være at når det meste er på plass og flere deltakere har kommet til, så etableres en formell klubb med eget organisasjonsnummer - eller så kan aktiviteten forbli en aktivitet innenfor frivilligsentralen. Det bestemmer du og gjengen din. 

Tenk på Frivilligsentralens aktivitetsinkubator som et svar på næringslivets inkubatorer: "Inkubasjon er et verktøy for utvikling av nye bedrifter eller for å skape vekst i eksisterende bedrifter. I en inkubator får gründere tilgang på profesjonelle forretningsutviklere, rådgivere og investorer. Inkubatoren er også et faglig og sosialt fellesskap som gir ideer rom til å vokse." (Siva)


Ta kontakt ved spørsmål. 

Mvh

Kim Akselsen tlf. 401 70 469

Knut Jost Arntzen til 995 96 988

2024 © Risør frivilligsentral