Aktivitetsguide for barn og ungdom

I Risør er det flere barn og unge som står utenfor viktige sosiale arenaer og fritidstilbud. Det kan være mange grunner til dette, eksempelvis mangel på selvtillit og trygge voksne som kan følge, økonomi, mangel på transport, mangel på nettverk og språkbarrierer. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

Frivilligsentralen mener at løsningen for mange av disse unge menneskene er å tilknytte dem en Aktivitetsguide. Denne personen har som oppgave å støtte og bistå slik at vedkommende raskest mulig greier seg uten hjelp. 

Aktivitetsguiden oppfordres til å hente barnet / ungdommen og hjelpe vedkommende i gang med aktiviteten ved ankomst. Når aktiviteten er i gang, oppfordres aktivitetsguiden til å etablere relasjoner med andre foresatte, slik at det blir lettere for barna / ungdommene å knytte kontakt med hverandre etterhvert. Aktivitetsguiden bygger på denne måten ut nettverket til sin bruker, øker sjansene for at brukeren raskere vil få sosiale relasjoner i arenaen, og raskere greier seg selv (og forhåpentligvis vil andre foresatte kunne bistå med kjøring/henting/ levering på sikt).  

Noen mottakere av dette tilbudet vil nok trenge lengre tid enn andre, men som utgangsganspunkt tenker vi at en slik støtterelasjon bør opprettholdes i noen måneder. 

"Bestillere av tjenesten", er kommunale tjenesteutøvere i kontakt med barn og unge som trenger slik støtte, etter samtykke fra barn/unge selv og evt. foresatte.   

Alle aktivitetsguider får oppfølging og opplæring i frivilligsentralen, og vil inviteres til jevnlige gruppemøter. 

Politiattest for å jobbe med barn og unge vil bli påkrevet (du får hjelp til å ordne dette digitalt i frivilligsentralen). 

Aktivitetsguiden skal:

  • Hjelpe barn og unge med å finne veien inn i en fritidsaktivitet
  • Sette det enkelte barn/ungdom/families ønsker og behov i sentrum for bistanden
  • Ha direkte kontakt med det enkelte barn / ungdom, og fungere som et bindeledd mellom aktivitetstilbydere, familien og offentlige instanser.
  • Hjelpe til med å bygge ut det sosiale nettverket til brukeren. 


Registrer deg som frivillig, eller ta kontakt på tlf. 99596988  

NB! Send gjerne en sms hvis utenfor vanlig arbeidstid. 

Daglig leder i Frivilligsentralen, 

Knut Arntzen

2024 © Risør frivilligsentral