Besøksvenn for personer med demens

Besøksvenner for personer med demens hjelper den de besøker - og ikke minst den pårørende til den de besøker. Det er derfor en veldig meningsfylt og takknemlig oppgave å utføre, som også gir stor indre glede for den frivillige. Har du lyst til å lære mer? Vi gjennomfører en liten introduksjon til aktiviteten på onsdag 17/4 kl 11.00 til 13.00. på SEFF.

Denne aktiviteten må være selve kroneksempel på fenomenet.: "Å hjelpe andre gir mening, glede og takknemlighet. Å gjøre noe meningsfylt styrker din psykiske helse!", som vi kan vi lese på "ABC for god psykisk helse" sin nettside.

VI SØKER FRIVILLIGE! 

En besøksvenn for personer med demens, er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Den frivillige og personen med demens
kobles sammen på bakgrunn av felles interesser. Det er viktig at den frivillige føler seg trygg i denne oppgaven, så i Risør gjør vi det sånn at den frivillige får både kurs i hvordan man bør opptre, og at hen ved behov kobles sammen med alle de relevante kommunale fagpersonene som er knyttet til den de besøker.   


En besøksvenn for personer med demens skal gjøre det enklere for mennesker med demens å fortsette med det de setter pris på, og i tillegg blir kjent med et nytt menneske. Gå en tur, lese bøker, spille musikk, sykle, fiske, gå på kino eller utstillinger, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat.

   

Er du interessert i å bli besøksvenn for personer med demens, kontakt frivilligsentralen på tlf. 995 96 988, eller bli med på introduksjonen til aktiviteten på onsdag 17/4 kl  11.00 til 13.00 på SEFF. 


       



2024 © Risør frivilligsentral